SEAT

Hibrit araçlarla ilgili merak edilenler 

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliğine (ACEA) göre, Avrupa Birliğinde satılan her on araçtan üçü hibrit. SEAT S.A.'da Hibrit Ar-Ge Yöneticisi Cesar Mendez, hızla gelişen bu teknolojiyle ilgili merak edilenleri yanıtladı 

PHEV'lerin elektrikli menzili nedir? 

“PHEV'lerin avantajı bataryayı şarjlı tutmak için içten yanmalı bir motora bağımlı olmamaları. Her sabah araca bindiğinizde tamamen şarj olmasını garanti eden bir şarj soketine sahip. Örneğin, SEAT Tarraco e-HYBRID'in elektrikli menzili 49 kilometre. Bu, sizi her gün gitmek istediğiniz yere yüzde 100 elektrik modunda götürmek için yeterli.”

Hibrit araçlar uzun yolculuklar için uygun mu? 

“Kesinlikle. İçten yanmalı ve elektrikli motorların verimli kombinasyonu sayesinde, orta ve uzun mesafeli yolculuklar sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor. Örneğin SEAT Tarraco e-HYBRID’in toplam menzili 730 kilometre.”

 

Şarj olması ne kadar sürüyor?

“Her şey kabloya ve maksimum şarj akımına bağlı. Şarj işlemi ile ilgili olarak evde bir SEAT Wallbox'a sahip olmak iyi bir seçenek. Bu şekilde, aracınızı en uygun koşullarda sadece üç buçuk saatte şarj edebilirsiniz.”

Enerji geri kazanımı nasıl çalışır?
 

 

“Gaz pedalını bıraktığınızda motor, aracın ataletini kullanan bir jeneratör gibi çalışmaya başlar. Diğer bir yandan ise, fren pedalına bastığınızda, motor ilk esneme sırasında bir jeneratör görevi görür ve frenleme etkisini kullanır ki bu geri kazanımlı frenlemedir.”

Hibritler düşük sıcaklıklarda nasıl performans gösterir? 

“Yüksek voltaj sisteminin bileşenleri sayesinde sıcaklığın -10°C'nin altında olduğu sürece içten yanmalı motor çalışacak ve aracı biraz sürdükten ve sıcaklık yükseldikten sonra elektrik motoru çalışmaya başlayacaktır.”

Price List Fiyat Listesi

Fiyat Listesi

Bilgi Al Bilgi Al

Bilgi Al

Calendar Online Servis Randevusu

Online Servis Randevusu

Mobile SEAT Online Mobil

SEAT Online Mobil

Find a dealer Yetkili Satıcı ve Servisler

Yetkil Satıcı ve Servisler