Wayne Griffiths

SEAT'ın yeni başkanı

Wayne Griffiths, SEAT ve CUPRA markalarına 1 Ekim 2020'den itibaren liderlik edecek. Daha önce SEAT’ın satış ve pazarlama bölümünün başında yer alan Griffiths, geçtiğimiz yıllarda markanın rekor satış başarısı yakalamasında etkili olmuş, aynı zamanda CUPRA markasının kurulmasında da önemli bir rol oynamıştı.

Volkswagen Grubu İcra Kurulu Başkanı Herbert Diess'in başkanlık ettiği SEAT Yönetim Kurulu, Wayne Griffiths'i SEAT’ın yeni Başkanı olarak atadı. Griffiths, aynı zamanda CUPRA markasının CEO ve Başkanlığı görevini de yürütecek. Griffiths, SEAT'a 2016 yılında satış müdürü olarak katıldı ve markanın bir üst seviyeye çıkmasında önemli rol üstlendi. 2020'nin ilk çeyreğine kadar (COVID öncesi dönem) geride kalan son 3 yılda SEAT, Avrupa'da en hızlı büyüyen otomobil markası haline geldi. Griffiths’in satış bölümünün başında yer aldığı SEAT, bugüne kadarki en büyük ürün atağı ile 2016 ile 2019 arasında yüzde 40'ın üzerinde bir büyüme hızı yakaladı ve tüm zamanların satış rekorunu kırmayı başardı. Yeni Başkan aynı zamanda CUPRA markasının ve yeni oluşturulan SEAT MO'nun kurucuları arasında yer alıyor.

 

İngiltere’nin Leeds kentinde yöneticilik eğitimi alan Griffiths, kariyerine aile şirketinde yönetici olarak başladı. Ardından 1989 yılında Ingolstadt'daki AUDI AG'ye transfer oldu. 1991-1993 yılları arasında SEAT’ta görev aldıktan sonra, farklı pazarlarda çeşitli sorumluluklar üstlendi, ardından markaya geri döndü. 2016 yılında SEAT’ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu, Ocak 2019'da CUPRA CEO'su görevini üstlendi ve bu yılın başında ise CUPRA Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

 

Yeni şirket Başkanı, SEAT ve CUPRA olmak üzere iki iyi tanımlanmış markaya sahip bir şirket olan SEAT'ın 70 yıllık tarihinde yeni bir sayfa açacaktır. Ana hedefi, SEAT ve markalarının elektrifikasyon ve sürdürülebilir mobiliteye dönüşümünü sağlamak ve CUPRA markasını geliştirmek olacaktır. Bu amaçla, Temmuz ayında şirket 2020 ile 2025 arasında 5 milyar avroluk bir yatırım planı açıklamıştır. İlk aşamada SEAT ve CUPRA, 2021 yılına kadar 5 yeni elektrikli ve şarjlı hibrit elektrikli otomobili piyasaya sürecektir.

SEAT'ın Üretim ve Lojistikten Sorumlu Yeni Başkan Yardımcısı Herbert Steiner

SEAT ayrıca Herbert Steiner'i 1 Kasım'dan itibaren Üretim ve Lojistikten sorumlu yeni başkan yardımcısı olarak atamıştır. Steiner görevi, Volkswagen markasına yeni Üretim Kurulu Üyesi olarak geçen Christian Vollmer'dan devralmıştır.

Herbert Steiner, Graz Teknoloji Üniversitesi mezunu bir makine mühendisidir ve 1998 yılında AUDI AG'ye Üretim Kontrolörü olarak katılmıştır. 2006 yılında Steiner, SEAT Componentes'in başına atandığı 2010 yılına kadar yürüttüğü görev olan SEAT Genel Sekreteri olmuştur. SEAT'ta geçirdiği zamanın ardından, AUDI Macaristan'da Motor Üretimi Genel Müdürlüğü ve Motor Üretimi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. 2018'den beri Volkswagen Group Components'ta Motor ve Döküm iş alanının başkanıdır.

SEAT ve Volkswagen Navarra Denetim ve Yönetişim komisyonlarının yeni Başkanı Luis Comas

SEAT Hukuk Hizmetleri ve İyi Yönetişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Luis Comas, mevcut görevinden ayrılmış ve SEAT Yönetim Kurulu tarafından SEAT ve Volkswagen Navarra'nın yönetim kurulunda bağımsız üye olarak atanmıştır. Comas ayrıca, bu pozisyon için yasal süre sona erdiğinde, 2017'den beri bu görevi yürüten Josep Pique'nin yerine hem SEAT hem de Volkswagen Navarra'nın Denetim, Uyum ve Yönetişim Komisyonu'nun (ACGC) başkanlığını devralacaktır.

Hukuk Hizmetleri ve İyi Yönetişim alanı şirketin Başkanlık yapısına entegre edilecektir. Hukuk Hizmetleri ve İyi Yönetişim yeni başkanı zamanında duyurulacak ve doğrudan SEAT'ın yeni Başkanı Wayne Griffiths'e rapor verecektir.

Price List Fiyat Listesi

Fiyat Listesi

Bilgi Al Bilgi Al

Bilgi Al

Calendar Online Servis Randevusu

Online Servis Randevusu

Mobile SEAT Online Mobil

SEAT Online Mobil

Find a dealer Yetkili Satıcı ve Servisler

Yetkil Satıcı ve Servisler